Nieuw psychiatrisch ziekenhuis voor jongeren in Anderlecht

© brusselnieuws.be
22/04/2014

In het centrum van Anderlecht, in de Veeweydestraat, is een nieuw psychiatrisch dagcentrum voor jongeren geopend. Het centrum kan een twintigtal jongeren tussen 12 en 18 jaar oud ontvangen.

Jongeren kunnen in het centrum terecht voor diverse psychische stoornissen. Van een depressie tot ernstigere pathologieën. “De bedoeling is om de patiënten te helpen om op termijn terug een normaal leven te leiden,” zegt Véronique Delvenne van vzw L’Equipe, die het centrum beheerd, in Le Soir.

In het dagcentrum krijgen jongeren onderwijs en creatieve activiteiten, aangepast aan hun stoornis. Een ploeg van drie artsen en een vijftiental verplegers moet de jongeren de juiste omkadering aanbieden. “We blijven wel een dagcentrum, het is de bedoeling om de jongeren een vertrouwde sfeer aan de bieden,” zegt Delvenne. “We geven medicatie enkel in uitzonderlijke gevallen.”

De bouw van de instelling verliep niet van een leien dakje. Een aantal buurtbewoners verzette zich tegen het project. “De term psychiatrisch ziekenhuis maakte de mensen bang,” luidt het bij L’Equipe. “Daarom spreken we liever over een centrum voor jongeren. De buurtbewoners hebben ons centrum ook kunnen bezoeken zodat ze de werking beter zouden begrijpen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni