kraatbospark Neder Over Heembeek

Nieuw Kraatbospark: betere paden en banken 'voor drugsdealers'

Dylan Belgrado
© Brussel Deze Week
22/10/2014

De inhuldiging van het Kraatbospark in Neder-Over-Heembeek door Schepen van Groene Ruimten Ahmed El Ktibi (PS) werd overschaduwd door onvrede van de bewoners. De drugsproblemen in het park werden niet aangepakt.

Bij de heraanleg van het Kraatbospark was de toegankelijkheid van het park vergroten de prioriteit. De vorige paden waren gevaarlijk bij slecht weer voor oudere mensen of mensen met een beperkte mobiliteit. Om de veiligheid van de bezoekers te verzekeren, is een nieuw pad van gerecycleerd beton aangelegd. Daarnaast zijn de speeltuinen voorzien van een veilige ondergrond zodat spelende kinderen geen kwetsuren kunnen oplopen.

De ontwerpers van de heraanleg van het park hielden ook rekening met natuurbehoud. Dat was een van de condities voor de toekenning van de bouwvergunning. Ze maakten een beschermde zone van twee hectare ontoegankelijk voor het publiek. De zone is wel zichtbaar vanop de paden.

De inhuldiging van het Kraatbospark lokte echter gemengde reacties uit. In het park worden blijkbaar regelmatig drugs gedeald en hoewel de bewoners de politie hier verschillende keren op attent maakten, greep die nog niet in. De nieuwe paden en banken werden wel positief onthaald, maar volgens het publiek zijn er geen concrete maatregelen getroffen om de criminaliteit uit het park te weren.

Het is nu afwachten of de gemeente gehoor zal geven aan die kritiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni