Nieuw kantoorblok Belliardstraat: hoger en transparanter

© brusselnieuws.be
10/03/2014

Het gesloten kantoorblok op de hoek van de Belliardstraat en de Wetenschapsstraat moet plaats maken voor een hoger en transparanter gemengd gebouw met naast kantoren ook enkele handelszaken en woningen. Ontwikkelaar Cofinimmo laat weten dat alle vergunningen rond zijn en hoopt nog dit jaar een huurder te vinden.

Het nieuwste kantoorproject van Cofinimmo moet het gebouw Wetenschap 15-17 vervangen door een hogere constructie van een tiental verdiepingen. Het project omvat bijna 18.000 vierkante meter kantoorruimte, zeventien appartementen in de Wetenschapssstraat en enkele handelszaken op het gelijkvloers.

Door hoger te bouwen komt er plaats vrij om een stukje extra publieke ruimte te creëren op de straathoek. Een transparant atrium moet passanten een blik op de binnentuin bieden. "We willen komaf maken met de ondoorzichtige en grijze kantoren die de Belliardstraat domineren", zegt Valerie Kibieta van Cofinimmo aan brusselnieuws.be.

Na drie jaar heeft de ontwikkelaar nu dus de nodige vergunningen op zak. "Daarmee kunnen we een tijdsgarantie aanbieden aan kandidaat-huurders. We beginnen pas te bouwen als we een contract hebben voor minstens 10.000 vierkante meter. We hopen in de loop van dit jaar een overeenkomst te bereiken met een of meerdere huurders. In dat geval kan het nieuwe gebouw opgeleverd worden tegen het najaar van 2016."

Cofinimmo beseft dat de kantoormarkt momenteel geen hoogdagen beleeft. "Maar we hopen met dit project een meerwaarde te bieden, zowel qua architecturale kwaliteit als inzake energieprestaties. Het project is geselecteerd als voorbeeldgebouw van het Brussels Gewest." Het ontwerp is in handen van architectenbureau Art & Build en Pierre Lallemand. Ingenieur Laurent Ney staat in voor de technische ondersteuning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni