© google

Nieuw jongerencentrum voor Maritiemwijk

© FM Brussel
28/02/2014

Nog dit voorjaar krijgen de jongeren van de Maritiemwijk in Molenbeek een centrum waar ze zelf activiteiten kunnen organiseren.

Het gaat om een initiatief van de vzw Toestand, die al langer actief is in de strijd tegen leegstand en leegstaande panden een zinvolle bestemming wil geven. De vzw krijgt voor dit project een aantal loodsen van Leefmilieu Brussel aan de Materialenkaai aan het kanaal ter beschikking.

De vzw mag de ruimtes zeker een jaar gratis gebruiken, mogelijk verlengd met 3 jaar. Voor de initiatiefnemers is het van essentieel belang dat wat er gebeurt wordt ingevuld door de jongeren uit de wijk zelf.

“We willen vooral een plek creëren waar jongeren spontane acties kunnen opzetten, waar ze kunnen doen wat ze willen, waar ze ook fouten kunnen maken”, zeggen Niels Coppens en Felix Aerts aan FM Brussel.

Vzw Toestand werkt voor het project samen met architecten en ook met experts in participatie. Als Leefmilieu Brussel zijn engagement nakomt, kan het project nog voor de zomer van start gaan.

Om de locatie degelijk te kunnen runnen geeft Leefmilieu Brussel ook subsidies voor personeel. Daarnaast krijgt Toestand financiële steun van Vlaams minister Pascal Smet (SP.A). In totaal werken 2,5 voltijdse equivalenten (VTE’s) voor de vzw.

Het nieuwe centrum moet in de loop van mei de deuren openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni