Nieuw groot reclamescherm aan De Brouckère

GDC
© brusselnieuws.be
24/04/2015

Er komt een tweede groot digitaal reclamebord op de gevel van het Muntcentrum, vernam onze redactie. Clear Channel en de Stad Brussel plannen er een digitaal scherm van 140 vierkante meter, dat uitkijkt op het De Brouckèreplein.

Na het Coca-Colascherm krijgt De Brouckère er een tweede digitaal scherm bij. Het paneel, van 16 bij 9 meter, moet al in het najaar geplaatst worden aan het Muntcentrum. De Stad leverde al een vergunning af.

Adverteerders kunnen er reclametijd kopen, en de spotjes worden er in loops uitgezonden. Een spot van 10 seconden die een dag lang meedraait in de loop, kost er zowat 3.000 euro.

Anders dan bij het Coca-Colascherm, dat de Stad tienduizend euro per maand oplevert, wordt er dit keer geen huurgeld betaald aan de overheid. “Het administratief centrum is in handen van verschillende eigenaars, en het gedeelte waar het scherm wordt geplaatst behoort toe aan een privébedrijf”, zegt schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans (MR).

Geen inkomsten voor de Stad dus, "maar Clear Channel gaat wel akkoord om er boodschappen van de Stad uit te zenden".

Het scherm herinnert aan eerdere ideeën van het stadsbestuur om van De Brouckère een Brusselse Time Square te maken. "Maar daar heeft het niets mee te maken", zegt burgemeester Yvan Mayeur (PS).

"Belangrijk voor ons is dat we er informatie van de Stad aan de burger kwijt kunnen. Dat was de voorwaarde die we hebben gesteld. Ook in Laken en Neder-over-Heembeek plannen we informatieborden. Natuurlijk zal hier ook veel reclame op te zien zijn, maar daar beslissen wij niet over. Het paneel is privé."

Het scherm past ook de herinrichting van de centrale lanen, waarin de zwakke weggebruiker meer ruimte krijgt. In de communicatie aan potentiële klanten benadrukt Clear Channel alvast dat er binnenkort een voetgangerszone komt.

Vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw wemelde het op het De Brouckèreplein van de neonreclameborden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni