Josaphatsite c saskia Vanderstichele

Nieuw Franstalig festival belicht deeleconomie

SDS
© brusselnieuws.be
05/10/2015

De komende twee weken vindt in de hele Franstalige wereld Le Temps des Communs plaats, een festival dat de oprukkende deeleconomie in de schijnwerpers zet. In Brussel worden 20 evenementen georganiseerd, van een 'cartoparty' tot uiteenzettingen over het universele basisinkomen, Commons Josaphat of een mobiele soepkeuken.

“In het licht van de huidige crisis experimenteren mensen met sociale innovaties”, schrijft het festival in een persbericht. “Ze organiseren zichzelf om grondstoffen en hulpbronnen te beheren en te delen, en bedenken bestuursvormen die de democratie vernieuwen.”

Het festival vindt van 5 tot 18 oktober gelijktijdig plaats in zes Franstalige landen: van België, Zwitserland en Frankrijk over Canada (Québec) tot Kameroen en Senegal.

In Brussel zijn en worden in totaal twintig activiteiten georganiseerd. Dat gaat van een ‘Cartoparty’ voor een open-source webplatform om landkaarten mee te maken, over een rondleiding en proeverij in de volkstuinen Neptune in Vorst, tot een uiteenzetting over het basisinkomen in Schaarbeek.

Het woonproject Commons Josaphat, het Franstalige tijdschrift Médor voor onderzoeksjournalistiek en de supermarkt Bees Coop doen hun coöperatieve project nog eens uit te doeken.

Het volledige programma voor Brussel vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni