Nieuw cultuurcentrum Ruisbroek verontrust CC De Meent

Dylan Belgrado
© Brussel Deze Week
31/10/2014

Cultuurcentrum De Meent in Beersel vreest het nieuwe cultuurhuis dat de Vlaamse regering in Ruisbroek wil bouwen. Het zou een te grote concurrent kunnen zijn.

Het centrum in Ruisbroek zou het bestaande cultuurnetwerk kunnen verstoren. “Het kan een megaconcurrent worden,” zegt Eddy Deknopper (CD&V), voorzitter van cultuurcentrum De Meent in Beersel aan Het Nieuwsblad.

Deknopper vreest dat het nieuwe centrum in Ruisbroek het bezoekersaantal van het centrum in Beersel, en andere centra in de rand, stevig zal doen dalen. Hij wil dat er een extra studie om het effect van de komst van het nieuwe centrum op de bestaande centra te onderzoeken, wordt uitgevoerd.

Minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd de Vlaamse Rand, is verbaasd over de kritiek van Deknopper. Hij snapt niet waarom bestaande cultuurhuizen tegen het nieuwe centrum zijn. Weyts noemt het centrum net een meerwaarde omdat het meer cultuur zal creëren in de rand. Bovendien zal het centrum in Ruisbroek dienen als congrescentrum om grotere gezelschappen te trekken. Iets dat volgens Weyts nog niet in de streek bestaat.

Het centrum dat de Vlaamse Regering in Ruisbroek heeft gepland, kreeg in het verleden al kritiek uit de cultuursector. Het project is een dure investering, net op het moment dat de regering zwaar bespaard op de culturele subsidies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni