© New Star Global Property Management

Nieuw centraal commissariaat mogelijk achter Nationale Bank

© brusselnieuws.be
09/07/2015

Een leegstaand kantoorgebouw gelegen tussen de Nationale Bank, de kathedraal en het voormalige Rijksadministratief Centrum wordt mogelijk het nieuwe centrale commissariaat van de Brusselse politie. Er zouden nog zes andere kandidaat-gebouwen zijn.

Het huidige hoofdcommissariaat van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene aan de Kolenmarkt is verouderd en te klein geworden. Vorig jaar lanceerde de Stad daarom een marktbevraging voor een nieuw centraal commissariaat. Dat moest bij voorkeur in de Marollen of omgeving liggen, omdat het ook voor de zuidelijke uitbreiding van de Stad (Louizalaan en Ter Kamerenbos) bereikbaar moest zijn.

Ondertussen zouden promotoren zeven dossiers hebben ingediend. Dat schrijft Le Soir. De Stad wil dat echter niet bevestigen. Nog volgens de krant is een kantoorgebouw achter de Nationale Bank een belangrijke kanshebber. Het gaat om een voormalige stek van bankgroep Dexia die al vele jaren wacht op een nieuwe bestemming. Architectenbureau Jaspers-Eyers tekende eerder al plannen voor een renovatie van het pand (zie onderaan).

Eerder schoof ontwikkelaar Atenor al een gebouw naast het Justitiepaleis naar voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni