Nick Cave verzet zich tegen besparingen bij De Munt [+video]

© brusselnieuws.be
29/10/2014

Rockzanger Nick Cave gaat in een filmpje op de website van de Muntschouwburg in het verzet tegen de besparingen bij het operahuis. “Stop deze culturele black-out”, luidt het kort en krachtig.

De voorbije twee jaren werkte de Australische rockzanger Nick Cave samen met Nicolas Lens aan de opera Shell Shock. Die is nog tot 2 november te zien in De Munt.

"De creatie van de opera was mogelijk dankzij de subsidies van de federale overheid. Zonder die susbsidies zou de Munt niet meer in staat zijn om dergelijke producties op te zetten", zegt Cave in een filmpje op de website van De Munt.

"De voorgestelde besparingen door de regering zullen desastreuze gevolgen hebben voor de Munt, een instelling die internationale faam geniet."

"In het beste geval zal De Munt voorstellingen moeten afgelasten. In het slechtste geval is De Muntschouwburg in zijn bestaan bedreigd."

Cave verwijst daarbij naar de lineaire besparingen van de nieuwe federale regering bij het handvol federale culturele instellingen. Eerder had intendant Peter de Caluwe van de Munt aan de alarmbel getrokken over de besparingen.

Het filmpje kan u hier bekijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni