New York komt kijken naar Brusselse passiefgebouwen

© brusselnieuws.be
17/05/2015

Brussel is een voortrekker op vlak van energiezuinig bouwen en dat is ook het stadsbestuur van New York niet ontgaan. Maandag komt een Amerikaanse delegatie onze passiefgebouwen monsteren.

Naast vertegenwoordigers van New York omvat de delegatie ook mensen uit het Amerikaanse Seattle en het Canadese Vancouver, bericht de RTBF. Recent was er ook al bezoek uit het Verenigd Koninkrijk.

De reeds afgewerkte of geplande passiefgebouwen in Brussel zijn al goed voor 1 miljoen vierkante meter. De populariteit van energiezuinig bouwen is het resultaat van gerichte premies, en de verplichting om te bouwen volgens de passiefstandaard sinds dit jaar. Daarmee loopt het hoofdstedelijk gewest voor op de Europese regelgeving.

"De verschillende maatregelen hebben Brussel op de Europese kaart gezet als het gaat over passiefbouw", zegt Marion Brandin van de vzw Passiefhuis-platform.

Erg handig voor de buitenlandse geïnteresseerden is dat uiteenlopende projecten aan de passiefstandaard beantwoorden, van kantoren over voorzieningen tot allerlei types woningen. "Om een dergelijke verscheidenheid aan passiefgebouwen te bezoeken in bijvoorbeeld Frankrijk, zou je heel het land moeten doorkruisen."

De delegatie uit Noord-Amerika zal verschillende gebouwen komen bekijken, waaronder de kantoren van Leefmilieu Brussel op de site van Thurn & Taxis. Dat is het grootste passiefgebouw van ons land.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni