Verbrandingsoven vuilniswagen

Net Brussel op zoek naar vrouwelijke werknemers

© FM Brussel
24/07/2015

Het Agentschap Net Brussel wil meer vrouwen in haar netheidsploeg. Tegen het einde van dit jaar werft Net Brussel een 50-tal extra mensen aan.Om die vacatures te vullen hield de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris vrijdag een Jobdating-dag voor vrouwelijke kandidaten.

De dames solliciteerden voor de functie van 'arbeidster van openbare netheid'. Zij werden op voorhand geselecteerd door Actiris.

Om de toekomstige extra vrouwelijke werknemers op te vangen, investeerde Net Brussel in infrastructuur zoals vestiaires en douches.

Er werken op dit moment zo'n 2.400 mensen bij Net Brussel, waarvan 80 procent arbeiders. Het is een van de belangrijkste werkgevers voor laaggeschoolde arbeidskrachten in het Brussels Gewest.

Slechts 1 procent van de operationele mensen is vrouw. Afgelopen voorjaar kwam Net Brussel daarover in het nieuws nadat berichten opdoken dat extremistische elementen de aanwerving van vrouwen zouden tegenhouden. Net Brussel ontkende dat. Het agentschap wees op de fysieke belasting en het feit dat de job niet aantrekkelijk was voor vrouwen.

Bekijk ook de reportage van tvbrussel:

Kandidate: 'Lijkt me interessant om mannelijk terrein binnen te dringen'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni