Oude woningen Munthofstraat

Nergens zo veel huurders als in Sint-Gillis

© brusselnieuws.be
26/02/2015

Stedelingen zijn minder vaak huiseigenaar dan mensen van buiten de stad, maar Brussel spant de kroon. Slecht 39 procent van de woningen wordt bewoond door de eigenaar, veel minder dan in Vlaanderen. In Sint-Gillis is dat zelfs maar 26 procent.

Dat maakt de FOD Economie bekend op basis van cijfers uit de Census 2011.

In dat jaar werd in Vlaanderen 71 procent van de woningen bewoond door de eigenaar, terwijl dat in Wallonië 66 procent was en in Brussel slechts 39 procent.

Ook in Vlaamse en Waalse steden ligt het eigenaarschap lager. De stad Antwerpen telt 52 procent door de eigenaar bewoonde woningen, Gent 50 procent en Luik 49 procent. Maar Brussel spant dus de kroon.

Opvallend: de tien Belgische gemeenten waar het minste eigenaars wonen, liggen allemaal in Brussel. In Sint-Gillis wordt slechts een kwart van de woningen bewoond door de eigenaar, in Brussel-Stad, Elsene en Sint-Joost gaat het om 29 procent van de woningen.

In enkele gemeenten, vooral de rijkere in het zuiden en oosten, ligt de situatie echter anders. In Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Agatha-Berchem is een op twee woningen bewoond door de eigenaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni