Nepagenten stelen 12.000 euro van koppel tachtigers

© brusselnieuws.be
04/08/2014

Een koppel tachtigers is zaterdag in hun woning in Schaarbeek door nepagenten beroofd van 10.400 euro, 2.000 Zwitserse francs (1.600 euro) en juwelen. Dat heeft de politie van Zone Noord maandag gemeld.

De daders zijn nog voortvluchtig.

Een man belde zaterdag aan bij het koppel in de Generaal Gratrylaan in Schaarbeek. Hij deed zich voor als een meteropnemer van de watermaatschappij en verkende de woning uitvoerig voor hij weer vertrok.

Even later belden twee valse politieagenten aan op hetzelfde adres. Ze vertelden dat er een valse wateropnemer was langsgeweest en dat ze hem achternazaten.

De nepagenten vroegen het bejaarde koppel of er iets gestolen was. Daarop liet het bejaarde koppel zien waar ze hun waardevolle spullen hadden verborgen.

Toen het duo de deur uit was, kwam het stel er al snel achter dat de valse agenten de plaat gepoetst waren met 10.400 euro, 2.000 Zwitserse francs en juwelen.

De politie herinnert eraan dat bedienden van de watermaatschappij altijd hun komst aankondigen, en dat ze een kaart moeten bijhebben waarmee ze zich kunnen legitimeren. Dat laatste geldt ook voor politie-agenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni