Nemmouche plande aanslag Joods Museum in Molenbeek

© FM Brussel
25/07/2014

Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel, zou zich anderhalve maand lang verscholen hebben in een flat in Molenbeek. De huisbaas herkende hem na zijn arrestatie op een foto in de krant.

Nemmouche is afkomstig uit Noord-Frankrijk maar huurde na zijn terugkeer uit Syrië een kamer in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek. Dat schrijft De Standaard op basis van gerechtelijke bronnen.

Het gerecht gaat er van uit dat de 29-jarige man vrijwel meteen na zijn terugkeer uit Syrië, eind maart was dat, naar Brussel is gereisd en dat hij op zijn kamer in Molenbeek de aanslag op het Joods Museum gepland zou hebben. Het is nog niet duidelijk of hij de wapens voor de aanslag in Brussel kocht.

Bij de aanslag op 24 mei in het Joods Museum aan de Zavel schoot hij vier mensen dood. Hij vluchtte nadien naar Marseille waar hij later werd opgepakt.

Nemmouche wordt mogelijk nog deze maand aan ons land uitgeleverd.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni