Gedenkplaat aanslag Joods Museum

Nemmouche drie maanden langer in de cel

© FM Brussel
02/07/2015

De aanhouding van Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, is met drie maanden verlengd.

Nemmouche verscheen vandaag voor de raadkamer. Die besliste om zijn aanhouding te verlengen. Dat laat het federaal parket weten. De aanhouding van tweede verdachte van de aanslag, Nacer Bendrer, werd begin deze maand ook al met drie maanden verlengd.

Bij de aanslag op het Joods Museum in mei vorig jaar, kwamen vier mensen om het leven. Een week na de aanslag werd Nemmouche in Marseille opgepakt. Hij had wapens bij zich die sterk leken op de wapens die bij de aanslag gebruikt zijn, net als munitie en een vlag van IS.

Nemmouche heeft nog altijd geen verklaring afgelegd aan de speurders. Volgens zijn advocaten is er geen enkel bewijs tegen hem. Toch is zijn aanhouding steeds verlengd.

Het gerecht zoekt ook nog een derde verdachte, een man die enkele dagen na de aanslag in het gezelschap van Nemmouche is gesignaleerd. In januari is er een opsporingsbericht voor hem verspreid.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Aanslag Joods Museum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni