Negatief advies voor luxesportcomplex

© brusselnieuws.be
01/04/2014

De Overlegcommissie van de Stad Brussel heeft een negatief advies gegeven voor het geplande luxesportcomplex van de Aspria-groep in de buurt van de hippodroom van Bosvoorde. Een hotel en een polyvalente zaal moeten uit de plannen geschrapt worden.

Dat vernam brusselnieuws.be van het kabinet van Brussels schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR).

Het project op de Perulaan komt op de plaats van een tennisclub van chemiebedrijf Solvay. In de plannen wordt een luxesportcomplex met tennisvelden, sport- en yogaruimten en een verwarmd openluchtzwembad voorzien. Dat zou in 2016 de deuren moeten openen.

Het negatieve advies van de Overlegcommissie, hoewel niet bindend, is dan ook een tegenslag voor het project. Zowel de gemeente Ukkel, de Stad Brussel als Leefmilieu Brussel stemden tegen binnen de commissie.

Wil het project alsnog een positief advies krijgen van de commissie, dan zullen de plannen voor een polyvalente evenementenzaal en een hotel uit het project moeten worden gehaald. De commissie plaatste ook vraagtekens van de impact van het project op de mobiliteit en de biodiversiteit in de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni