Neergestoken jongeman lid van Afrikaanse stadsbende

© brusselnieuws.be
30/06/2014

De jongeman die zaterdag doodgestoken werd aan de Ruimingskaai, zou betrokken zijn bij de oorlog tussen Afrikaanse stadsbendes. Hij getuigde recent nog op het assisenproces over een andere moord in dat milieu.

De man van 23 werd zaterdagochtend doodgestoken toen hij met vrienden van een feestje naar huis liep. Hij werd neergestoken voor de deur van de Brusselse reinigingsdienst, waar zijn vader werkte.

Volgens de politie is hij een notoir bendelid, schrijft Het Nieuwsblad. Hij zou behoren tot de Bagdadbende, die rond Madou opereert en bevriend is met de Heembeekse Versaillesbende.

In het voorjaar getuigde hij nog op het assisenproces rond de moord op Gregorio Valente aan dancing La Rocca. De Versaillesbende nam daar wraak voor de moord op hun leider door leden van de bende 1140 uit Evere.

Tijdens dat proces bleek dat het slachtoffer geprobeerd had om 1140 te waarschuwen voor de wraakactie. Maar volgens de politie is dat weinig waarschijnlijk, omdat de kopstukken van Versailles in de cel zitten en de bende op non-actief staat.

Een andere piste is dat de jongeman verwikkeld was in een ruzie om een vrouw. Hij zou zich tegenwoordig in het Elsense milieu van de Black Wolves ophouden en het daar met een andere man aan de stok gekregen hebben.

Het parket van Brussel kon de berichten nog niet bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni