Reacties
1
Sharing = caring
E-mail

Nederlandstalige crèche Elsene: Kind & Gezin trekt akkoord in

door Christophe Degreef © Brussel Deze Week
Elsene

Kind & Gezin heeft het principeakkoord ingetrokken dat het had met het gemeentebestuur voor een Nederlandstalige crèche – de eerste van de gemeente. Volgens K&G maakt de gemeente geen vorderingen met het bouwdossier. Elsene ontkent dat en gaat in beroep. Uitspraak in augustus.

De beslissing van K&G dateert al van mei dit jaar, maar raakte pas deze week bekend. Het was gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V, oppositie) die het ontdekte.

Bij K&G zegt men dat het voornaamste argument om het akkoord in te trekken, het getreuzel is. "Al in december 2010 moest er een dossier rond zijn, maar er rezen problemen. Zo werd de opening van de crèche in de Keien­veldstraat tegengehouden door buurtbewoners, die naar de Raad van State stapten. Sindsdien is het erg stil rond het dossier. Daarom hebben wij besloten ons akkoord in te trekken," zegt K&G-woordvoerder Ronny Machiels. Volgens hem was er vorige week wel een overlegvergadering met de gemeente en heeft de gemeente ook de kans om beroep aan te tekenen. "Binnen vier à zes weken volgt dan een definitieve uitspraak."

De bevoegde schepen, Nathalie Gilson (MR), bevestigt het nieuws. Volgens haar valt de beslissing van K&G te betreuren. "Ik wil meegeven dat we van goede wil zijn, maar dat er in dit dossier problemen zijn opgedoken waarop we geen vat hadden, zoals protest van buurtbewoners. De Raad van State heeft ook nog drie jaar om een uitspraak te doen, maar toch besliste K&G het akkoord in te trekken. Spijtig. Maar we geven niet op. We gaan binnenkort op zoek naar een alternatief gebouw. K&G weet dat, dus kunnen we alleen maar hopen dat dit de definitieve uitspraak na ons beroep zal beïnvloeden. Ook hebben we ijzersterke argumenten: we hebben 850.000 euro veil voor de crèche, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zou in principe het gebouw aankopen. Ik denk dat dat allemaal in ons voordeel pleit." In maart verklaarde Gilson hetzelfde.

Reacties
1
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.