KidM klasfoto Basisschool OLV Evere
© Saskia Vanderstichele

Nederlandstalig onderwijs blijft groeien

JCO
© brusselnieuws.be
28/10/2014

Met 42.129 leerlingen heeft het Nederlandstalig onderwijs in Brussel een nieuw record op de teller. In vergelijking met vorig schooljaar zitten er 3 procent meer kinderen op de Nederlandstalige schoolbanken.

Dat blijkt uit de laatste septembertelling van de VGC, die bevoegd collegelid Guy Vanhengel heeft vrijgegeven.

In vergelijking met vorig schooljaar kwamen er 1.228 leerlingen bij. De stijging komt vooral op het conto van het lager onderwijs ( + 4,1 procent) en het secundair (+ 2,7 procent). Bij de kleuters is er met 1,7 procent een iets lagere groei, maar daar stappen nog veel kinderen in de loop van het schooljaar in.

"Deze evolutie ligt in de lijn van de verwachtingen", zegt Guy Vanhengel. "De aantrekkingskracht van de kwaliteit van het Nederlandstalig onderwijs op de Brusselse ouders blijft groot, terwijl die ketjes natuurlijk ook groot worden en de doorstroom naar het lager en secundair onderwijs aangroeit."

Om de stijging op te vangen wil Vanhengel de komende vijf jaar 3.000 extra plaatsen creëren in het basisonderwijs en worden er plannen gemaakt voor twee nieuwe campussen voor het secundair onderwijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni