Natural Caffè Mont des Arts

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
16/06/2010
Waren wij stedenbouwkundige, dan hadden we toch laten onderzoeken of die straat die nu nog links de Kunstberg oploopt echt zo noodzakelijk is.

Veel verkeer passeert daar niet, er zijn alternatieve routes, en als de straat er niet zou zijn, dan zou de Kunstberg een echt stadsplein worden, met op de plaats van de straat een aantal grote uitnodigende terrassen die de brug tussen hoog- en laagstad zouden maken.

Maar wij zijn geen stedenbouwkundige. Desondanks is er toch een koffie- en snackbar die zopas deze kant van de Kunstberg heeft ingepalmd. Het gaat om een filiaal van Natural Caffè, zoals er ook al te vinden zijn aan het Schumanplein en op de Louizalaan.

Natural Caffè zal wel vooral mikken op de bezoekers van Square (het voormalige Congrespaleis) en andere toeristen, maar doet dat lang niet slecht. Dit is een aangename, kraaknette, ruime, lichte en kalme zaak met veel zitplaatsen en een terras. Het loungy designinterieur is opgefleurd met echte orchideeën en aan de muur prijken illustraties van Horta, Magritte, Kuifje en Van Eyck.

De man achter de bar heeft duidelijk Italiaanse roots, wat een extra garantie is voor een verantwoorde omgang met de koffieproducten die de corebusiness vormen van de zaak. De barista besteedt dan ook de nodige zorg aan zijn bereidingen. Naast de klassieke koffievarianten maakt hij verscheidene koude en warme (koffie)cocktails.

Onze café frappé zag er niet alleen heel goed uit, hij smaakte ook uitstekend. Maar volgende keer proberen we een van de verschillende soorten ijsthee die op de kaart staan. Ontbijt is er vanaf 6 euro. Verder heb je keuze uit gezonde broodjes, allerlei gebak, ijscoupes, gewone ijsjes en milkshakes. De prijzen zijn pittig, maar de porties zijn niet klein.

adres: Natural Caffè Mont des Arts, Kunstberg 20, Brussel - 02-502.20.54
open van maandag > vrijdag van 7.30 > 20.00 uur + zaterdag van 9.00 > 19.00 uur + zondag van 10.00 > 18.00 uur

02-502.20.54

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni