Nationale betoging trekt over de centrale lanen

© brusselnieuws.be
29/10/2014

De nationale betoging die de vakbonden plannen op 6 november zal van het Noord- naar het Zuidstation trekken, via de centrale lanen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront betoogt tegen de besparingsplannen van de regering Michel-I.

De betogers verzamelen om 11 uur aan het Noordstation, zo maakt het ACOD bekend. Op de middag vertrekt de vakbondsstoet. Via de Simon Bolivarlaan, de Willebroekkaai en de Kleine Ring gaat het dan naar de Emile Jacqmainlaan en de andere centrale lanen. De aankomst aan het Zuidstation is voorzien om 14 uur.

De betoging zal gepaard gaan met aanzienlijke verkeershinder in het centrum. Hoeveel betogers er zullen opdagen is nog niet duidelijk, maar enkele tienduizenden is waarschijnlijk.

De nationale betoging maakt deel uit van het actieplan van het gemeenschappelijk vakbondsfront tegen de besparingsplannen van de regering Michel-I. De betoging is een eerste stap, daarna volgen nog een reeks beurtstakingen. Op 24 november zal er worden gestaakt in Luik, Luxemburg, Limburg en Antwerpen, een week later in Namen, Henegouwen, Oost- en West-Vlaanderen en op 8 december in Vlaams- en Waals-Brabant en in Brussel. Sluitstuk is een algemene nationale staking op 15 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni