Namasté is de benaming voor een hindoeïstisch gebaar waarbij de twee handpalmen tegen elkaar worden geduwd, terwijl de vingers naar boven wijzen. Het wordt gebruikt als respectvolle groet naar de goden of naar de medemens, en het woord betekent zoveel als 'ik buig voor jou'. Als naam van een bioshop annex lunchcafé annex theehuis doet Namasthé dus kalme vriendelijkheid en gastvrijheid vermoeden.

En die troffen we ook aan in dit hoekpand aan de mooie Louis Bertrandlaan, dat wordt uitgebaat door het Luxemburgse koppel Pat en Bé. Net zoals in het gelijkaardige eethuisje Les Trouvailles de Louise een beetje verderop in de Josaphatstraat, staat kwaliteit hier voorop. Voor het hele gamma aan gezonde, organische voedings- en verzorgingswaren hoef je dus niet langer naar de binnenstad, Elsene of Sint-Gillis, Schaarbeek heeft genoeg te bieden.

De winkel en het eethuis lopen een beetje door elkaar en zijn aangenaam ingericht, met warme kleuren en sierlijk porselein als decoratie aan de muur. De mensen die hier hun biobrood komen halen, zorgen voor een aangename drukte. En al opende Namasthé pas in juni, de grote en kleine tafeltjes zitten vaak behoorlijk vol met overtuigde fans van het huis die enthousiaste commentaren achterlaten op de Facebook-pagina van de zaak.

Bij goed weer staan er ook enkele tafeltjes buiten. Wij proefden daar een ongelooflijk lekkere ricottataart met frambozen die veel goeds doet vermoeden over de rest van het verse gebak. Ook koffie, thee en yoghurt zijn hier gegarandeerd van kwaliteit, de dagsoep ziet er verleidelijk uit, en je kunt ook tot een eind in de voormiddag een ontbijt krijgen.

adres: Louis Bertrandlaan 25, Schaarbeek, 02-215.15.88
open: di> vr/ 9 >18.00 uur, za10 > 17.00 uur

02-215.15.88

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni