© Fedpol

Arrestant is niet Najim Laachraoui

© brusselnieuws.be
23/03/2016

In Anderlecht is een man opgepakt in het verband met de aanslagen op de luchthaven en in de metro, maar het gaat niet om Najim Laachraoui. Dat heeft het parket bevestigd. Eerder werd verkeerdelijk bericht dat die verdachte gevat was.

Laachraoui zou een van de drie daders van de aanslag op de luchthaven in Zaventem zijn. Dinsdag werd al een opsporingsbericht verspreid voor een verdachte die was ontkomen na de aanslag, vermoedelijk nadat zijn bomgordel weigerde af te gaan.

Maandag verspreidde de politie nog een opsporingsbericht voor Laachraoui. Na de arrestatie van Salah Abdeslam werd immers duidelijk dat hij dezelfde persoon is als Soufiane Kayal, die meewerkte aan de aanslagen in Parijs. Zijn DNA werd gevonden op explosieven die bij de aanslag werden gebruikt en hij huurde de woning waar de aanvallen werden voorbereid.

Laachraoui wordt al sinds maart 2014 internationaal gezocht. Zijn naam duikt ook op in een terrorismeproces dat momenteel loopt. De 24-jarige Schaarbekenaar vertrok in februari 2013 naar Syrië.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Aanslagen Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni