Nacht van het Stripverhaal in het Stripmuseum

Jasmijn Post
© Brussel Deze Week
06/08/2014

Ter ere van zijn 25-jarig bestaan zet het Stripmuseum zijn deuren op vrijdag 8 augustus ook ‘s avonds open. Op het programma staan verhalenvertellers, filmvertoningen en een geïllustreerd concert.

“Het Stripmuseum bestaat dit jaar 25 jaar. Dat is een mooie aanleiding om speciale dingen te organiseren,” vertelt directeur Willem De Graeve.

In oktober komt er een groot feest voor striptekenaars, maar 8 augustus is het museum ook voor bezoekers toegankelijk. “Er zijn, zeker in deze periode, genoeg mensen die niet op vakantie gaan maar toch iets leuks willen doen. Voor die mensen hebben we deze nacht georganiseerd.”

Op het programma staat onder andere een filmvertoning van Jommeke van Jef Neys, waarin zijn eigen zoon de hoofdrol speelt. Ook zijn er verhalenvertellers voor de jongsten, een met striptekeningen geïllustreerd concert en vertoningen van een aantal zeldzame kortfilms. Het museum zelf zal ook toegankelijk zijn, met rondleidingen in Engels, Frans en Nederlands tussen acht en tien uur ‘s avonds. “Als het evenement aanslaat, kan het wel eens een jaarlijkse traditie worden,” zegt De Graeve nog.

8 augustus in het Stripmuseum van 19u tot 01.30u. Toegangsprijs: 10 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni