Nacht van de Kennis: Hoe duurzaam is Brussel?

© brusselnieuws.be
21/11/2014

Vrijdagavond kunt u zich in het Kaaitheater laven aan de recentste academische kennis over Brussel. Hoe staat het met Brussel als duurzame stad, dat is dit jaar de vraag.

De Nacht van de Kennis over Brussel vult vrijdagavond voor de derde keer het Kaaitheater. Een hele rits academici komen langs om hun kennis over Brussel op een toegankelijke manier met het publiek te delen.

“We zien dit als een jaarlijks moment phare waarop de verzamelde kennis over de stad met de inwoners gedeeld wordt”, zegt mede-organisator Geert Cochez.

Daarvoor komen sprekers uit verschillende disciplines aan het woord, elk een kwartier lang, zodat ze het toegankelijk en kort moeten houden.

Duurzaamheid staat dit jaar centraal. Zo start de avond, na de vertoning van de kortfilm Zinneke, met een debat over duurzaam bankieren. Michel Vermaerke van bankenfederatie Febelfin gaat er in duel met Dirk Barrez, de man achter het alternatieve bankproject NewB.

Maar bezoekers leren ook bij over het Brusselse taallandschap, afvalverwerking, biodiversiteit in de stad, en klimaat. “Vorig jaar probeerde Brussel ecologische hoofdstad te worden. De sprekers evalueren hoe ver we daarmee geraakt zijn en waar we nu staan als eco-stad.”

Naast de grote zaal waar u kennis kunt opdoen, is de foyer van het Kaaitheater het hart van de avond. “Daar ontmoeten mensen elkaar tussen de lezingen door. Dat bijenkorfgevoel droeg de vorige jaren ook bij tot het succes van de avond.”

Om middernacht geeft bouwmeester Olivier Bastin (ex-bouwmeester sinds deze vrijdag) nog een speech. Een kwartier later zijn er stand-up comedy acts van Lies Lefever en Mohamed Ouachen.

Vorig jaar bezochten bijna 800 mensen de avond. Tickets kosten 5 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni