Nabijheidspolitie in Vorst en Anderlecht

© FM Brussel
05/05/2015

Na Sint-Gillis hebben ook Anderlecht en Vorst voortaan een meer buurtgerichte politieaanpak. In Sint-Gillis zorgde de nabijheidspolitie de voorbije twee jaar al voor een daling van de criminaliteit.

In Sint-Gillis loopt sinds twee jaar het project Uneus. Dat omvat een nauwere samenwerking tussen politie, parket en gemeentediensten. Het belangrijkste is echter de sterkere aanwezigheid van de politie in de wijken. Daardoor kennen de agenten de buurt en vice versa.

"Door veel contact te leggen met bewoners en handelaars ontstaat een vertrouwensband tussen de buurt en de politie", zegt Marie Verbeke, woordvoerster van de politiezone Zuid. Veel misdaden worden op die manier sneller opgelost of worden zelfs vermeden. Dat mag blijken uit de dalende criminaliteitscijfers.

De succesvolle buurtaanpak krijgt nu navolging in Vorst en Anderlecht, de twee andere gemeenten van de zone. In Vorst kreeg het project de naam Silva. In Anderlecht spreekt men van Virtus en wordt specifiek gewerkt op de buurt rond het Dapperheidsplein. De nieuwe werking ging afgelopen weekend van start.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni