N-VA noemt stadscentrum ‘vermijdingszone’

© brusselnieuws.be
05/10/2015

Wie de voorbije maanden in de voetgangerszone kwam, zag er meestal veel volk. Toch noemt N-VA de autovrije lanen een vermijdingszone, die de partij vergelijkt met de Bronx, een stadsdeel van New York.

“De autovrije zone is tegenwoordig een vermijdingszone”, zegt Brussels parlementslid Johan Van den Driessche in een persbericht. “Als we niet willen dat dit evolueert naar een Brusselse Bronx moet het stadsbestuur maatregelen treffen.”

Van den Driessche verwijst naar recente berichten over handelaars die minder klanten zien. “De verminderde aanwezigheid leidt bovendien tot minder sociale controle wat het probleem versterkt.”

De vaststelling van de partij contrasteert enigszins met de situatie ter plaatse. De voetgangerszone lokt sinds de lancering eind juni massa’s volk naar het centrum. De Stad schatte enkele weken geleden nog dat 1 miljoen bezoekers de zone al bezochten.

De handelaars die een negatieve impact van de zone merken bevinden zich vooral net buiten het voetgangersgebied.

N-VA vraagt om het bezoekersprofiel van de centrale lanen in kaart te brengen. Er moet volgens Van den Driessche ook een reflectiegroep komen van bewoners, gebruikers en politici die de problemen kunnen in kaart brengen.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni