N-VA hekelt verfransing Magdalenazaal

LB
© brusselnieuws.be
03/02/2016

De N-VA-oppositie van de stad Brussel is niet te spreken over La Madeleine, de nieuwe naam van de Magdalenazaal die later deze maand opnieuw opengaat. “Ook Open VLD en Sp.a werken lustig mee aan de verfransing van de hoofdstad”, zegt gemeenteraadslid Johan Van den Driessche.

“Het stadsbestuur heeft blijkbaar geen andere prioriteit dan geld en tijd te investeren in een naamsverandering”, reageert Johan Van den Driessche (N-VA). “Daarbij wordt voor de verdere verfransing van de hoofdstad geen enkele gelegenheid gemist.”

Aanleiding van deze uitspraak is de heropening van de Magdalenazaal. Na enkele jaren van verwaarlozing en verval heropent de concerten- en evenementenzaal later deze maand in een nieuw kleedje, zo maakte de stad Brussel gisteren bekend. De officiële naam verandert daarbij in het Franstalige La Madeleine, de uitbating is in handen van de vzw Brussels Expo die ook Paleis 12 op de Heizel onder haar hoede heeft.

“Défi is blijkbaar niet langer nodig om Brussel te verfransen”, zegt het gemeenteraadslid. “De zetelende Open VLD- en Sp.a-schepenen hebben hun taak overgenomen.”

Reeks incidenten
De kritiek op La Madeleine volgt op een intussen uitgebreide reeks van incidenten. Zo kan de Nederlandstalige oppositie zich ook niet vinden in het nieuwe en eentalige stadslogo BXL en de aanwerving van een Nederlandsonkundige radicaliseringsambtenaar door de Brusselse schepen van onderwijs Faouzia Hariche (PS), die zelf het Nederlands onmachtig is.

“Deze naamsverandering is een nieuwe kaakslag voor de Vlamingen in Brussel”, besluit Van den Driessche. “De uitgestoken hand van de Brusselse Vlamingen en van Vlaanderen wordt pertinent geweigerd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni