Mvslim.com: over voeding, mode en rare dingen die moslims doen

© brusselnieuws.be
17/04/2015

De pas gelanceerde website mvslim.com wil met artikels over voeding, studeren en andere onderwerpen de leefwereld van doorsnee moslims tonen. “Vreemd dat zo’n website nog niet bestond”, zegt oprichter en VUB-student Taha Riani.

Riani zit in zijn eerste jaar computerwetenschappen aan de VUB en kan al meteen een mooi project voorleggen. De wesbite mvslim.com, die hij startte samen met studente Hanan Challouki, krijgt heel wat aandacht en heeft op Facebook al 1.600 likes.

Op mvslim.com vindt u artikels over de vervelende situaties waarin moslims terecht komen als ze halal willen eten, maar ook over hernieuwbare energie en de voordelen van samen studeren. Of humoristische stukjes zoals ‘Awkward things muslims do’.

“Toen ik op Google zocht op ‘moslim’, kwam ik ofwel terecht op haatwebsites, ofwel op sites met moeilijke islamitische teksten”, zegt Riani.

“Maar niets over waar een normale moslim dag in dag uit mee bezig is. Dus beslisten we zelf met zo’n platform te starten. Ook om de moslimwereld wat toegankelijker te maken voor anderen. Want ik heb heel wat niet-moslimvrienden, en ik moet vaak vragen beantwoorden: waarom eet je ook geen kip? Waarom hou je je vork in je rechterhand?”

Strikt religieuze zaken komen op de site minder aan bod. "De meeste moslims houden dat privé", zegt Riani.

De site wil dan bruggen bouwen tussen moslim en niet-moslims. “We krijgen veel goede reacties, en heel wat niet-moslims willen voor ons schrijven. Dat is dan ook geen probleem.”

Riani heeft ambitie met zijn website; alle teksten zijn in het Engels, om ook een internationaal publiek te kunnen aantrekken. “Ik denk dat we de eersten zijn die zoiets doen. Vreemd dat het nog niet bestond. Ik had er alleszins nood aan, en als je ziet dat we al twee keer trending waren op Twitter, hadden anderen dat waarschijnlijk ook.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni