Museum Night Fever: Dansen in het legermuseum

Katrien Vermeulen
© Brussel Deze Week
10/02/2016

Met de negende editie van de ‘Museum Night Fever’ organiseert het Koninklijke Legermuseum een ‘War Party’.

Tijdens dit evenement zullen zo’n dertig artiesten, waaronder enkele dj’s, een resem van beeldende kunstenaars en schrijvers, in de verschillende zalen van het museum, hun eigen reflectie op geweld weergeven.

Naar jaarlijkse traditie kleuren de Brusselse musea buiten hun museumkaders en organiseren ze allerlei activiteiten als performances, concerten, rondleidingen, workshops en nog veel meer. In het Legermuseum kan u deelnemen aan een knotsgekke Chroma Key Animatie in de luchtvaarthal, georganiseerd door enkele studenten film-tv-video en fotografie, van de Luca School of Arts, campus Narafi in Vorst. Verder kan u doelwit worden van een menselijke drone uit Texas of van de Love Beam, of kan u mee marcheren van Ieper naar Istanbul. De avond wordt afgesloten met een afterparty in de Bloody Louis op de Louizalaan.

Helpende handen gezocht
Meer dan honderd activiteiten in twintig verschillende musea, dat vraagt veel helpende handen. Wie dus interesse om de organisatie uit de nood te helpen, kan zich inschrijven op www.museumnightfever.be

De War Party vindt plaats op zaterdagavond 5 maart van 19 uur tot 1 uur ’s nachts in het Koninklijk museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in het Jubelpark te Brussel.

De toegangskaartjes kosten tussen 10 en 17 euro in voorverkoop en tussen de 14 en 21 euro de avond zelf.

Meer informatie over de programmatie van de War Party en Museum Night Fever is vanaf maandag 15 februari beschikbaar op de website

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni