© Martin Pulaski

Muntpunt opnieuw stilteplek tijdens examens

© brusselnieuws.be
30/11/2015

Bibliotheek en informatiecentrum Muntpunt krijgt elk jaar meer studenten en scholieren over de vloer tijdens de examenperiode. Vooral bij de laatste groep kunnen de decibels al eens hoog oplopen. Daarom roept Muntpunt zichzelf uit tot 'stilteplek' in de piekperiode van maandag 30 november tot en met woensdag 16 december.

De in de stilteplek van kracht zijnde regel houdt in dat de gsm’s op stil staan en er niet te luid gesproken mag worden. Een beetje zoals het in de stadsstudiezaal het hele jaar door is. “We willen de scholieren en studenten een rustige studieplek kunnen garanderen, en tegelijk ons dagelijks aanbod voor andere bezoekers waarborgen,” klinkt het in een persbericht.

Net als vorige jaren stelt Muntpunt 200 studieplekken open voor gegadigde studenten. De stilteregel geldt in het zeven verdiepingen tellende gebouw voor verdieping 2, 3, 4 en 5.

Afgelopen jaar moest Muntpunt zichzelf meermaals volzet verklaren tijdens de examenperiode. Ook moest de bib vanwege het grote aantal studietoeristen extra personeel inzetten om een oogje in het zeil te houden.

“We merken duidelijk dat samen studeren in de lift zit. Wanneer we onze bezoekerslimiet bereiken, moeten we helaas mensen weigeren. Maar dan treedt onze informatiefunctie op: we verwijzen, in samenwerking met Br(ik, studenten of scholieren die geen plek vinden naar andere studielocaties in het Brusselse,” aldus Roel Leemans, algemeen directeur a.i. van Muntpunt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni