1436 Mumbai-science

Mumbai Science op BSF: 'Gemaakt voor groot publiek'

Koen Van Dijck
© Agenda Magazine
05/08/2014

We gaan terug in de tijd. Soulwax maakt rave weer hip, acts als Goose en Sound Of Stereo worden mee in de draaikolk gesleurd en elektro van Belgische bodem krijgt voet aan wal in het buitenland. Op dat moment maken Jonas en Maarten in een repetitiekot in Aarschot de beslissing om meer synths en samplers te gebruiken. Mumbai Science is net op tijd klaar om mee op de trein te springen.

Het is dankzij Sound Of Stereo dat ze die trein net gehaald hebben. Zij sluizen hun demo’s door aan Dr. Lektroluv die hun singles uitbrengt op zijn eigen label en aan internationale deejays die ze ook beginnen te spelen in hun sets.

Maarten: Dankzij die mannen zitten wij hier vandaag over ons debuutalbum te praten. We zijn hen daar enorm dankbaar voor. Dat Brodinski onze eerste single oppikte was te gek. Bovendien zijn het goede vrienden geworden.

‘Déjà Vue’ krijgt goede reviews in de pers, ook de buitenlandse. Wat maakt dat dit album zo goed aanslaat?
Jonas:
Vijf jaar geleden was een album voor ons nog maar een verre droom. Onze singles waren toen puur op de dansvloer gericht. Tot we twee jaar geleden merkten dat we nummers begonnen te maken die net iets anders klonken. Met meer melodie en minder enkel de focus op de beat. Ook de samenwerkingen met Peaches, Mixhell, Gustaph en DJ Spank van Phuture zullen wel geholpen hebben.

The Call met zanger Gustaph vind ik de meest opvallende samenwerking. Hij geeft de song een heel funky en groovy draai hé?
Jonas:
Gustaph is een uitzonderlijk zangtalent. Hij weet ook altijd een tekst zo te brengen dat hij meteen in je hoofd blijft plakken. The Call is daardoor een nummer dat er echt uitspringt op het album.

Maarten: Hij zingt ook bij Hercules & Love Affair. Ongelooflijk straf wat hij daar doet. En hij wordt ongetwijfeld nog bekender. Hij verdient het in elk geval.

Er wordt wel eens gesproken over de “Belgische sound” in elektronische dance muziek. Merken jullie dat?
Maarten:
We ondervonden dat inderdaad toen we gingen touren. Er wordt echt wel over gesproken. New beat, rave en Soulwax-techno is voor hen heel speciaal. We mogen er best wel trots op zijn.

Jonas: Die rave en new beat periode hebben we zelf niet bewust meegemaakt. We zijn die muziek dus pas achteraf pas op het spoor gekomen. En dankzij de verhalen van Dr. Lektroluv die daar zeer sappig over kan vertellen (lacht).

De muziek van Mumbai Science is op maat gemaakt van festivals en grote clubs. Vertoeven jullie daar het liefst?
Maarten:
Ik denk dat het inderdaad beter werkt bij een groot in plaats van een klein publiek. Anderzijds zijn de tracks op ‘Déjà Vu’ ook veelzijdig. Sommige nummers dienen ook voor een kleine club. Het hangt ook een beetje af van hoe je ze in een set verwerkt. Maar als er vijfduizend man voor onze neus staat dan zullen die zich zeker goed geamuseerd hebben (lacht).

9/8, 22.00, Kunstberg/Mont des Arts

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni