© LV

MR boos over autovrije centrale lanen

© brusselnieuws.be
16/06/2012
De Franstalige liberalen zijn niet te spreken over het feit dat de centrale lanen elke zomerzondag autovrij worden gemaakt. Thielemans laat zich te veel door drukkingsgroepen inspireren en te weinig door een visie, vinden ze.

Marion Lemesre, tweede op de liberale lijst in Brussel-Stad, vindt dat het autovrij maken van de centrale lanen een geïmproviseerd idee is. Ze protesteert tegen het feit dat er geen overleg was met inwoners en handelaars.

De beslissing van het stadsbestuur illustreert voor Lemesre hoe de meerderheid zich vooral laat leiden door externe druk om beslissingen te nemen. "De meerderheid is zoals een schelp die zich van persconferentie tot persconferentie laat drijven op de stromingen van verschillende drukkingsgroepen", laat ze in Le Soir optekenen.

Die houding is voor Lemesre het gevolg van een gebrek aan visie én een al even groot gebrek aan daadkracht om een visie door te zetten.

Lemesre verwijst nog naar een van de MR-stokpaardjes. "Ga eens kijken aan het Centraal Station en u zal begrijpen dat auto's bannen niet volstaat om een kwaliteitsvolle openbare ruimte te krijgen."

De MR had eerder haar steun uitgesproken voor de picknickers. De partij legde daarbij echter de nadruk op een herinrichting van de lanen met nieuwe materialen en zonder de huidige boombakken. Over een duidelijke vermindering van het autoverkeer - dé centrale eis van de actievoerders - repten lijsttrekker Alain Courtois en Marion Lemesre nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni