© DDS & Partners Architects

Monumenten en Landschappen wil villa Tervurenlaan behouden

© brusselnieuws.be
09/02/2016

De villa aan de Tervurenlaan die met sloop bedreigd wordt is historisch waardevol, volgens een analyse van Monumenten en Landschappen. Ook de MIVB is negatief over het geplande appartementsgebouw. Het gewest bekijkt of er een beschermingsprocedure in gang gezet moet worden.

Een historische studie en een analyse van Monumenten en Landschappen geven aan dat het gebouw historisch waardevol is, ondanks de verbouwingen in 1924. Dat meldt La Dernière Heure op maandag. Monumenten en Landschappen zal dan ook het behoud van het gebouw vragen op de overlegcommissie van 17 februari.

Ook de MIVB is het project niet genegen door de 28 parkeerplaatsen die het tramverkeer zouden kunnen hinderen. Dat liet minister-president Rudi Vervoort (PS) weten als antwoord op een vraag van parlementslid André du Bus de Warnaffe (CDH). Een beschermingsprocedure is een mogelijkheid, maar het gebouw zal daarvoor eerst bezocht moeten worden.

De villa wordt bedreigd voor de bouw van een appartementsgebouw. Het gebouw was eigendom van Etterbeeks OCMW-voorzitter Françoise Bertieaux (MR), die het verkocht aan een ontwikkelaar. De architecten menen dat het gebouw niet past in de omgeving en niet origineel meer is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni