Molotovcocktail treft bloemenwinkel Dansaertstraat

LV
© brusselnieuws.be
02/03/2015

Maandagochtend vroeg zijn een kassei en een molotovcocktail door de vitrine van de bloemenzaak Flower Attitude in de Dansaertstraat gegooid. "Geen idee wie dit doet of waarom, maar we heropenen zo snel mogelijk. We geven niet toe aan dit soort krapuul."

Het incident gebeurde kort na 5 uur. De uitbater werd verwittigd dat er iets gaande was via zijn alarmsysteem. De politie stelde vast dat er een steen door de ruit gegooid was en dat door dit gat een brandbom gegooid was. In de winkel was er witte rook te zien en enkele kleine vlammen. De brandweer werd onmiddellijk verwittigd en die kon het vuur snel doven. Desondanks is de schade aanzienlijk.

"Een van de drie etalages is compleet vernield en bovendien zijn alle bloemen onverkoopbaar", zegt uitbater Laurent Gemenick aan brusselnieuws.be. "De meeste planten zijn niet bestand tegen de combinatie van rook, benzine en dan ook nog de kou die langs het stukgeslagen raam naar binnen kwam."

Het is onduidelijk wie het op de winkel gemunt zou hebben. "Wij hebben geen bedreigingen ontvangen en hebben goede relaties met buren en de bewoners van het gebouw. Wij kunnen ons niet inbeelden wie dit zou doen of waarom. Er wonen gezinnen met kleine kinderen boven in het gebouw."

Het parket onderzoekt de zaak. "Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse, een buurtonderzoek werd gevoerd en de eigenaar van de handelszaak werd verhoord", klinkt het in een persbericht. "Op dit moment is er geen verdachte geïdentificeerd."

Het westelijke deel van de Dansaertstraat werd eerder al opgeschrikt door verschillende gewapende overvallen. Die zorgden er ook voor dat een verkoper van Apple-producten wegtrok. Aanvallen met molotovcocktails zijn er echter nog niet geweest, bevestigt de politie. De uitbater van Flower Attitude denkt alvast niet aan stoppen. "Ik wil de winkel zo snel mogelijk opnieuw openen", aldus Gemenick. "We gaan niet toegeven aan dit soort krapuul."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni