Molenbekenaar Magerus blijft cumulkampioen voor Thielemans

© brusselnieuws.be
18/08/2014

Met 37 mandaten was Molenbeeks gemeenteraadslid Christian Magerus (PS) in 2013 de kampioen cumuleren in het Brussels Gewest. Hij volgt zichzelf op als aanvoerder van de rangschikking, voor Brussels oud-burgemeester Freddy Thielemans.

Dat blijkt uit cijfers van de website Cumuleo, die daarvoor materiaal uit het Staatsblad verzamelt.

Magerus is naast gemeenteraadslid ook gewestelijk parlementslid en lid van de politieraad van de zone West. Dat zijn meteen ook zijn voornaamste bezoldigde mandaten. Daarnaast is hij vooral bestuurder bij een hele rist vzw’s met een sociaal doel.

Op de tweede plaats zien we Brussels oud-burgemeester Freddy Thielemans (PS). Van zijn 36 mandaten zijn er twee betaald. Nieuwkomer Françoise Père (PS), schepen in Vorst, bezet met 33 mandaten (waarvan twee betaalde) de derde plaats.

Oud-schepen in Brussel Hamza Fassa-Fihri (CDH) ziet zijn aantal mandaten van 33 in 2012 naar vijf vorig jaar terugvallen en tuimelt zo uit de top-drie.

Bij de bezoldigde mandaten wordt de top-drie volledig gevormd door gemeenteraadsleden van de Stad Brussel. Het gaat om Mustafa Amrani (PS, 15 mandaten), Jean-Marie Amand (MR, 13 mandaten) en Mounia Mejbar (PS, 13 mandaten). Het moet wel gezegd dat de kampioen van 2012, Christian Dereppe (FDF), voor 2013 geen verklaring van zijn mandaten opgaf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni