© Télé Bruxelles

Molenbeekse kerk doelwit van vandalen

© brusselnieuws.be
01/11/2014

De Sint-Barbarakerk op het Hertogin van Brabantplein in Molenbeek kreeg al voor de vierde keer op enkele maanden bezoek van vandalen. De daders zijn nog voortvluchtig.

Donderdagavond kreeg de Sint-Barbarakerk ongewenst bezoek. Dat meldt Télé Bruxelles en is ondertussen bevestigd door de politie van de zone West. Onbekenden namen enkele kleine voorwerpen mee en lieten een spoor van vernieling na in de gebedsplaats. Verschillende ramen, maar ook meubels en objecten voor de erediensten zijn kapotgeslagen.

De vandalen zijn de kerk binnengedrongen door over de muur van de achterliggende Vierwindentuin te klauteren en vervolgens de achterdeur te forceren. Sinds de tuin, ingericht in het kader van een wijkcontract, eind vorig jaar werd ingehuldigd, is de kerk al vier keer op die manier gevandaliseerd. Priester Georges Palade vraagt dat politie en gemeente optreden.

"Het lijkt erop dat we vier keer te maken kregen met dezelfde daders", zegt hij. "Als we ze niet tegenhouden, zullen ze opnieuw terugkomen. Deze laaghartige en verwerpelijke daad is een ramp voor onze gemeenschap." De priester vraagt zich luidop af of de daders gemotiveerd worden door antichristelijke gevoelens.

Burgemeester Françoise Schepmans (MR) heeft aangekondigd dat ze de priester zal ontvangen en met hem bekijken wat de gemeente kan doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni