© BEB

Molenbeek sluit akkoord met Brussels Event Brewery

© brusselnieuws.be
27/01/2015

De gemeenteraad van Molenbeek heeft vorige week woensdag een akkoord goedgekeurd met de Brussels Event Brewery (BEB), de evenementenorganisator in de Delaunoystraat. De conventie moet geluidsoverlast in de buurt beperken.

Het protocolakkoord treedt in voege zodra de eigenaars van het pand in de Delaunoystraat er hun handtekening onder gezet hebben. Zij hebben zich al in principe akkoord verklaard.

Voortaan zullen ze elk evenement "met een publiek karakter" moeten aankondigen. Op basis daarvan zal de dienst feestelijkheden van de gemeente en de politie een advies uitbrengen.

Privéfeesten vallen daar echter niet onder. En dat is nu net waar de eigenaars zich in willen specialiseren, aldus burgemeester Schepmans."De eigenaar gaat zich onder meer toeleggen op de organisatie van Oosterse trouwfeesten. Dat zijn privéaangelegenheden, en daar heeft de conventie dus geen betrekking op", zegt Schepmans.

Eerder waren er heel wat spanningen met de buurtbewoners, onder meer inzake geluidsoverlast. In mei legde de burgemeester een beperking op van het aantal bezoekers: maximum 500. Dat verbod gold voor een periode van drie maanden.

Het is nu de vraag of de conventie de hinder zal doen verminderen, gezien de heroriëntatie van de activiteiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni