Molenbeek opent opleidingshotel Belvue

© brusselnieuws.be
02/07/2015

Langs het kanaal in Molenbeek is vorige maand het Hotel Belvue open geopend. De 29 kamers waren het eerste weekend al volgeboekt. Het hotel is eigendom van de gemeente en zal jaarlijks stages bieden aan 115 jongeren uit de buurt.

Hotel Belvue is het tweede hotel dat opent op de site van de voormalige brouwerij Belle Vue tegenover de Ninoofsepoort. Twee jaar geleden ging daar al het Meiningerhotel open. Belvue mikt net als de grote buur op toeristen met een beperkt budget, maar is met zijn 29 kamers een pak kleinschaliger.

Meest bijzonder is echter dat het hotel in de eerste plaats bedoeld is om een eerste werkervaring te bieden aan Molenbeekse jongeren die een hotelopleiding volgen. "De massale jeugdwerkloosheid is een misdaad tegen toekomstige generaties", klinkt het bij Belvue. "Daarom hebben we ons geëngageerd om elk jaar 115 jongeren uit de buurt een opleiding te bieden."

Voor de uitbating ging de gemeente Molenbeek in zee met Serge Schultz, die zijn sporen verdiende bij het Hotel Métropole aan De Brouckère en Crowne Plaza in de Wetstraat. Het project is mee gefinancierd met Europees geld. Het passiefgebouw werd ontworpen door het in Molenbeek gevestigde bureau L'Escaut.

Naast kamers beschikt het hotel ook over een ruimte voor 99 personen die gehuurd kan worden voor evenementen. Het terras biedt een fascinerend uitzicht over de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni