KIDM Regenboogschool

Molenbeek: ‘Geen daling van aantal kinderen in opvang’

© brusselnieuws.be
18/04/2015

Nieuwe cijfers tonen aan dat het aantal kinderen dat in Molenbeek naar de opvang gaat, licht gestegen is na de beslissing om ouders ervoor te laten betalen. Dat zegt de gemeente Molenbeek. PVDA*PTB zei eerder deze week nog dat de helft van de kinderen afgehaakt had, maar die cijfers zijn achterhaald, aldus de gemeente.

Eerder deze week kwam PVDA*PTB met cijfers naar buiten die toonden dat het aantal kinderen in de opvang met 43 procent gedaald was. Dat was het gevolg van de maatregel van de gemeente, in 2013, om ouders te laten betalen.

Ouders die hun kind in Molenbeek naar de naschoolse opvang sturen, betalen maandelijks per kind 5 euro voor de opvang voor de lessen starten, 5 euro voor de opvang tijdens de middagpauze en 10 euro voor de opvang ’s avonds. Wie zijn kind ook op woensdagnamiddag op school wil laten, moet daar nog eens 10 euro extra voor betalen.

Maar de cijfers van de extreemlinkse partij dateerden van september 2014. Nieuwe cijfers van januari dit jaar tonen aan dat het totaal aantal kinderen in de opvang net gestegen is, zegt woordvoerder van de gemeente Mustafa Er.

1.209 komen ’s morgens naar de opvang (tegen 1.022 in oktober 2012), 5.162 kinderen ‘s middags (tegen 4.305 in 2012) en 2.347 kinderen in de namiddag en ’s avonds (tegenover 2.435 en 2012). “De enige daling zien we woensdagmiddag; daar heeft 25 procent van de kinderen afgehaakt.”

Volgens Er wijzen de cijfers van september erop dat veel ouders geaarzeld hebben, maar dat de meesten uiteindelijk toch overstag gegaan zijn. “En terecht, want de kwaliteit van de opvang is goed. En de kosten die de ouders maken, zijn volledig aftrekbaar van de belastingen. Voor wie het nodig heeft, is er bovendien 50 procent korting.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni