Edmond Machtensstadion RWDM 4

Molenbeek geeft groen licht aan nieuw RWDM

© FM Brussel
27/04/2015

Het Molenbeekse college heeft het nieuwe RWDM-project zijn zegen gegeven. De nog op te richten club mag vanaf volgend seizoen gebruik maken van het Edmond Machtensstadion, samen met White Star. De enige hinderpaal voor de nog op te richten club, is het vinden van een stamnummer.

Het college zat vrijdag al samen met de mensen achter het project RWDM 47 en geeft nu maandag ook zijn goedkeuring aan het gebruik van het gemeentelijk stadion.

Aanvankelijk weigerde de gemeente het nieuwe RWDM, omdat het project te vaag was. De vertegenwoordigers van de supportersfederatie. wisten vrijdag echter met voldoende financiële garanties over de brug te komen.

Maar dat ligt nu anders: "Ze hebben een nieuw project ingediend, dat serieuzer en beter onderbouwd was. Het stadion is groot genoeg, en met goede wil van alle partijen moet het mogelijk zijn om daar twee clubs te laten spelen", zegt schepen van gemeentelijke eigendommen Karim Majoros (Ecolo). "Dit moet al die supporters toelaten om hun droom te beleven: die vier magische letters zien terugkeren in Molenbeek", aldus Majoros.

Zonder Vermeersch, aub
Saillant detail: de supporters moesten beloven dat Johan Vermeersch, de voorzitter van het ter ziele gegane FC Brussels/RWDM, niet bij dit project zou betrokken zijn.

RWDM moet het stadion wel delen met tweedeklasser White Star. De gemeente kende eind maart nog het stadion exclusief toe aan White Star, maar voegde daar in laatste instantie een amendement aan toe. Dat laat ruimte voor een nieuw RWDM in het stadion. Er komt nu overleg tussen de drie betrokken partijen: White Star, RWDM en de gemeente. Volgens de gemeente behouden zij het laatste woord, ondanks het contract met White Star.

Stamnummer gezocht
Met dit nieuws kan RWDM volgend seizoen van start gaan. De precieze details over die herstart zijn nog niet duidelijk. Er is nog een stamnummer nodig.

Aanvankelijk leek RWDM het stamnummer van vierdeklasser Waterloo over te nemen, maar die club wordt volgens La Capitale overgenomen door Jurgen Baatzsch, die tevens hoofdaandeelhouder is bij Union Sint-Gillis. Gedelegeerd bestuurder van Union Jean-Marie Philips bevestigt dat ook aan FM Brussel.

Er zou ook een samenwerking tussen Union en Waterloo opgezet worden. Zo zouden spelers uit het B-elftal van Union speelgelegenheid kunnen opdoen bij Waterloo.

De deal betekent meteen ook dat de mensen van RWDM op zoek moeten naar een ander stamnummer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni