school antwerpsesteenweg simons arch A2M photo A2M

Moestuin voor Helihavenschool

Danny Vileyn
© Brussel Deze Week
16/09/2015

De stedelijke Franstalige basisschool Helihaven gaat samenwerken met de eveneens stedelijke basisschool Klavertje Vier. Dat heeft schepen van Onderwijs Faouzia Hariche (PS) laten weten ter gelegenheid van het einde van de uitbreidingswerken van de school.

Dankzij de uitbreiding van de school kunnen er in de toekomst 68 kinderen meer terecht, de totale capaciteit is hiermee op 490 leerlingen gebracht. Twaalf klassen voor de basisschool, acht kleuterklassen en opvang voor de allerkleinsten. Daarnaast zijn er ook nog een turnzaal, een bibliotheek, twee refters en verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Plaatselijke verenigingen zullen de turnzaal, de twee eetzalen en de speelplaats ‘s avonds en in het weekeinde kunnen gebruiken. Er komt ook een dubbel onthaal voor zuigelingen: een Nederlandstalig en een Franstalig.

Het zuigelingenproject kadert in een globaal investeringsplan dat voorziet in 550 nieuwe plaatsen in 2018 waarvan er vandaag 126 klaar zijn. De school werd bovendien ecologisch gerenoveerd: een deel van het dak is begroeid en er is een moestuin van 945 vierkante meter. Er zijn thermische zonnepanelen, ramen met driedubbele beglazing en drie tanks voor de opvang van regenwater.

Gelijke toegang
Naast de school werden er 51 nieuwe appartementen gebouwd: studio’s en appartementen met één, twee, drie en vier slaapkamers. Van de drie vierslaapkamerappartementen zijn er twee die geschikt zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit. De 51 appartementen zijn goed voor een investering van een flinke 9 miljoen euro, de school 6 miljoen en het onderkomen voor Kind en Gezin en ONE net geen 800.000 euro.

Schepen van Stadseigendommen Mohamed Ouriaghli (PS) benadrukte bij de inhuldiging dat de enige criteria om een woning toe te wijzen inkomen en gezinssamenstelling zijn: “In tijden waarin discriminatie tastbaar blijft, moet de overheid gelijke toegang waarborgen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni