moestuin huidevettersstraat 06 c Bart Dewaele

Moestuin bis in Marollen is open, andere blijft bezet

SVG
© Brussel Deze Week
03/09/2014

De sociale woonwijk Krakeel in de Marollen krijgt een collectieve moestuin. Buurtbewoners willen de eigen moestuin een beetje verderop intussen nog steeds niet verlaten.

Buurtbewoners hebben enkele maanden geleden een terreintje in gebruik genomen op de hoek van de Huidevetters- en de Krakeelstraat. Als protest tegen de bouw van vier sociale woningen hebben ze er een moestuin geïnstalleerd.

De sociale huisvestingsmaatschappij Brusselse Haard reageert nu op wat ze een 'illegale kraakactie' noemt. In een communiqué doet ze de plannen voor de volledige relifting van de sociale woonwijk Krakeel, die in juli werden aangekondigd, nog eens uit de doeken.

Gevels krijgen isolatie, er komen nieuwe liften en collectieve lokalen en kleine woningen worden vergroot. Jammer genoeg verdwijnen hierdoor enkele sociale woningen. De Brusselse Haard wil die gedeeltelijk compenseren met de vier nieuwe sociale woningen waartegen de buurtbewoners zich verzetten.

Tegelijk plant de Brusselse Haard meer groen tussen de woonblokken. Zo ging woensdag al een collectieve moestuin open. Die zou de illegale moestuin moeten vervangen. Maar daar willen de buurtbewoners niet van weten.

Er is een overleg aangekondigd met de Brusselse minister van Wonen Céline Fremault (CDH), "maar daar hebben we intussen weer niets meer van gehoord", zegt actievoerder Laurent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni