Moeder overleden Syriëstrijder vecht tegen radicalisering

© brusselnieuws.be
09/10/2015

Saliha Ben Ali, de moeder van een overleden Syriëstrijder, zet zich met haar vzw in tegen radicalisering. S.A.V.E Belgium (Society Against Violent Extremism Belgium) krijgt daarvoor ook financiële steun van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

S.A.V.E Belgium werkt rond de preventie van radicalisering en Ben Ali’s getuigenis maakte indruk op Jambon. Dat meldt De Morgen. Hoeveel geld de organisatie voor de opstartperiode krijgt, wil de minister niet kwijt.

Preventie
De zoon van de Schaarbeekse kwam in 2013 om in Syrië. Ze zag haar zoon op enkele maanden tijd radicaliseren. Ze wil haar ervaring delen met anderen en zo mensen bewust maken van de eerste tekenen van radicalisering. Daarnaast wil S.A.V.E. ook families van Belgische Syriëstrijders steunen door hen te informeren over de bestaande sociale, wettelijke en psychologische netwerken.

Eerste Mothers School van Europa
Eind deze maand opent ze in Schaarbeek ook de eerste Mothers School van Europa. Het project kreeg de steun van de gemeente Schaarbeek. In januari volgt er eentje in Vilvoorde. Er bestaan al Mothers Schools in India, Tadzjikistan, en Zanzibar. In een Mothers School leren moeders, die een centrale rol spelen in de moslimcultuur, via workshops om hun kinderen beter te begrijpen en het contact te herstellen. Op termijn zouden er, zodra er budget voor is, nog Mother Schools komen in Ganshoren en Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni