Moeder met twee kinderen uit Molenbeek naar Syrië

© FM Brussel
06/03/2015

Een moeder uit Sint-Jans-Molenbeek is zonder medeweten van haar man samen met haar twee zoontjes van 3 en 5 jaar vertrokken richting Syrië. De broer van de vrouw zou daar al maanden meevechten met IS.

Dat schrijven verschillende kranten.

Het Brusselse gerecht zou een onderzoek voeren naar de verdwijning van de kinderen. De vader, een technicus, wil dat onderzoek niet afwachten en is intussen zelf naar Turkije gereisd, in de hoop dat zijn vrouw en kinderen de grens nog niet zijn overgestoken. De vrouw en de kinderen werden sinds hun verdwijning nog in een huis in Istanbul gezien. De politie was net te laat met een inval - ze waren daar al vertrokken.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws bestookte de geradicaliseerde broer zijn zus al maanden met Facebookberichten over 'Syrië, het paradijs'. Ook twee andere broers van haar, 15 en 23 jaar oud, vlogen mee.

"Onbegrijpelijk dat ze haar kleine zoontjes heeft meegenomen naar een oorlogsgebied", zegt Ahmed El Khannouss (CDH), eerste schepen in Sint-Jans-Molenbeek en een goede vriend van het gezin, in de krant. "De vader gaat er helemaal aan onderdoor. Niets deed vermoeden dat ze effectief naar Syrië zou vertrekken." El Khannouss vliegt vrijdagochtend zelf naar Turkije. "Ik wil vermijden dat de vader zelf de grens oversteekt. Het is er levensgevaarlijk."

Child Focus zegt dat het slechts een paar vergelijkbare dossiers heeft. Daarnaast zijn er zeven minderjarigen tussen de 13 en 17 jaar die in Syrië zitten om te vechten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni