Modeontwerpster Aziz dient mee klacht in tegen De Wever

© FM Brussel
31/03/2015

Een groep Marokkaanse Belgen dient een klacht in tegen Bart De Wever voor racisme. Onder hen ook de Brusselse modeontwerpster Rachida Aziz. De Wever zei onlangs in een interview dat racisme relatief is en dat vooral Berbers het vaak inroepen als excuus.

“Wij beleven dit helemaal niet zoals Bart De Wever het zegt. Wij zijn Belgische burgers, maar toch blijft hij ons herleiden tot de origine van onze ouders”, zegt Aziz daarover in De Standaard.

De klacht tegen De Wever wordt ingediend door onder andere Movement X van Dyab Abou Jahjah, het Collectief tegen Islamofobie en een Marokkaanse mensenrechtenorganisatie. Ze stappen met hun klacht naar het parket van Antwerpen en naar de Verenigde Naties. Dat schrijven verschillende kranten vandaag.

In een interview zei De Wever onlangs dat racisme relatief is en dat vooral Berbers het vaak inroepen als excuus. Daarop ontstond een golf van protest. Abou Jahjah wil daarom komende zondag op Pasen een sit-in houden voor het hoofdkwartier van de N-VA aan de Koningsstraat in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni