Met meer dan 8.000 werknemers is de openbaar vervoersmaatschappij MIVB de grootste werkgever van het Brussels Gewest. In 2016 staan er ongeveer 800 vacatures open om verder te kunnen uitbreiden.

Een steeds toenemend aantal reizigers en ritten zorgt voor nood aan extra mankracht bij de openbaar vervoersmaatschappij. In haar toekomstplannen is er sprake van extra tramlijnen, een nieuw bussenplan en uitgebreide depots. Daardoor zijn extra mensen dus ook noodzakelijk.

“Chauffeurs, technici en administratief personeel zijn nodig. Ze staan ten dienste van de mobiliteit in een leefbare stad”, verduidelijkt CEO Brieuc De Meeûs. Die extra chauffeurs maken een groot deel uit van het gezochte personeel. Daarnaast zijn vooral de technische profielen zeer gegeerd. Dat zijn zowel ingenieurs en bachelors als techniekers met kennis van IT, elektronica en mechanica.

In 2015 haalde de MIVB haar doel van meer dan 1.000 vacatures. Het betreft 831 nieuwe werknemers en 254 interne functiewissels. In 15 jaar tijd steeg het personeelsbestand met 16%, of 2.100 extra werknemers. Die rekruteringen zijn van belang voor het verminderen van de werkloosheidsgraad in het Brussels Gewest deelt de MIVB mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni