MIVB roept chauffeur op matje voor Palestijnse vlaggen

© brusselnieuws.be
18/07/2014

De Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA) protesteert tegen de aanwezigheid van Palestijnse vlaggen op enkele MIVB-bussen. Volgens de vervoersmaatschappij gaat het slechts om een chauffeur, die op het matje wordt geroepen.

Joël Rubinfeld, voorzitter van de LBCA, vindt dat werknemers binnen een publieke dienst geen politieke voorkeur mogen uitstralen. Volgens An Van hamme, woordvoerder van de MIVB, gaat het om één chauffeur, die twee keer een kleine vlag heeft opgehangen. De betreffende chauffeur is op het matje geroepen.

“De MIVB heeft neutraliteit hoog in het vaandel staan", zegt Van hamme. "Een incident als dit kan niet door de beugel. Werknemers mogen een eigen mening hebben op politiek en religieus vlak, maar niet op het moment dat ze in functie zijn.” Ze zegt ook dat er in het verleden nooit eerder soortgelijke incidenten zijn voorgekomen.

Het is niet het enige incident waar LBCA mee te maken heeft. Tijdens betogingen voor Palestina afgelopen weekend in Brussel en Antwerpen werd opgeroepen tot het doden van Joden. Dat zijn zeer ernstige uitspraken, die volgens Joël Rubinfeld explosief zijn en leiden tot antisemitisme, meldt hij aan Belga. Hij roept de overheid op om in te grijpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni