MIVB opnieuw gratis tijdens nieuwjaarsnacht

© brusselnieuws.be
21/12/2014

Het nieuwjaarsvuurwerk mag dan wel verplaatst zijn, net als de vorige jaren keren feestvierders gratis naar huis met de metro, tram of bus. Van middernacht tot 5.30 uur is het MIVB-net helemaal gratis.

De overgang van oud naar nieuw, met het traditionele vuurwerk, wordt dit jaar gevierd op het De Brouckèreplein en de Anspachlaan. Om de verwachte volkstoeloop in goede banen te leiden, zijn er heel wat aanpassingen bij het openbaar vervoer.

De metro en de trams op de Noord-Zuidas rijden tot 2 uur. Wie zich op het laatste nippertje richting centrum begeeft, moet wel weten dat de stations De Brouckère, Beurs en Sint-Katelijne dicht gaan om veiligheidsredenen. Dat wordt dus stappen vanaf de stations Graaf Van Vlaanderen, Rogier, Anneessens of Centraal Station.

Vanaf 22 uur worden ook alle buslijnen in het centrum beperkt tot het Centraal Station. Dat geldt ook voor de nachtlijnen van Noctis die tot 5 uur beschikbaar zijn. Tot 1.30 uur liggen de vertrekpunten van de Noctisbussen op de Kleine Ring. Reizigers moeten dus eerst de tram of metro nemen en dan overstappen. Alle details zijn te vinden op de website van de MIVB.

In totaal zullen 500 medewerkers van de MIVB werken tussen oud en nieuw om feestvierders te vervoeren. Tussen middernacht en 5.30 uur hoeven die naar jaarlijkse traditie overigens niet te betalen voor de bus, tram of metro. Vorig jaar vervoerde de MIVB tijdens de oudejaarsnacht 110.000 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni