© Françoise Gruloos via Twitter

MIVB-net ook in avondspits zwaar verstoord

© FM Brussel
30/03/2015

Het MIVB-net is maandag zwaar verstoord door een vakbondsactie en dat zal ook tijdens de avondspits het geval zijn. Slechts een derde van de metro's rijdt nog en ook bij de trams en de bussen is er grote hinder.

De vakbonden hielden maandag provinciale acties in Brussel en Vlaams-Brabant. In Brussel is er daardoor hinder op het vervoersnet van de MIVB.

Bij de metro rijdt slecht een voertuig op de drie. Ook het tram- en busnet is zwaar verstoord. Enkele belangrijke lijnen worden helemaal niet bediend. Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod.

De vervoersmaatschappij kreeg tussen 7 en 10 uur maar liefst 650 oproepen te verwerken van reizigers met vragen over de dienstregeling. Dat is dubbel zoveel als normaal.

Luchthaven
Ook op Brussels Airport was er hinder. Een deel van het personeel van bagageafhandelaar Swissport nam deel aan de actie. Daardoor liepen enkele vluchten vertraging op en moesten passagiers tot een uur langer wachten op hun reiskoffers. Er stonden lange rijen wachtenden in de aankomsthal, maar in de loop van de namiddag is de toestand genormaliseerd.

Rond de middag was er in een vakbondsbetoging. De manifestatie ging om 11 uur van start op het Luxemburgplein. De bonden trokken via de Montoyerstraat, de Kunstlaaan en het Madouplein naar de Congresstraat. De Kleine Ring werd een tijdje afgesloten tussen de Montoyerstraat en Madou. Rond 13 uur liep de actie af.

De politie schatte het aantal manifestanten op 3.500. Volgens de organiserende vakbonden daagden 6.000 tot 7.000 mensen op. De vakbonden kwamen op straat tegen het besparingsbeleid van de regering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni